Nou nou, poeh poeh, eindelijk!

Re: Nou nou, poeh poeh, eindelijk!

Berichtdoor JalapeBo » wo nov 14, 2012 6:24 pm

Afbeelding
Héérlijk poedertje van Jalapeno Purple

Afbeelding
Habanero Golden, Burkina Yellow, Lemon Drop, Fatalii (?), Trinidad Scorpion en Aji Umba Rood

Afbeelding
Restje Fresno, Lombok Orange, Large Red Cherry, Royal Black en Poinsettia
Avatar gebruiker
JalapeBo
 
Berichten: 911
Geregistreerd: za apr 07, 2012 1:03 am
Has thanked: 342 times
Been thanked: 168 times

Re: Nou nou, poeh poeh, eindelijk!

Berichtdoor meatfreak » wo nov 14, 2012 6:48 pm

Hoe droog je je pepers, JalapeBo?
Avatar gebruiker
meatfreak
 
Berichten: 2061
Geregistreerd: di jan 03, 2012 7:39 pm
Has thanked: 1287 times
Been thanked: 1127 times

Re: Nou nou, poeh poeh, eindelijk!

Berichtdoor JalapeBo » wo nov 14, 2012 7:44 pm

Ik snijd ze in reepjes en dan in de droogmachine (Bomann), ongeveer 2 1/2 uur.
Heb ook wel in de zon gedroogd, maar dat duurt dan 2 dagen. ;)
Avatar gebruiker
JalapeBo
 
Berichten: 911
Geregistreerd: za apr 07, 2012 1:03 am
Has thanked: 342 times
Been thanked: 168 times

Re: Nou nou, poeh poeh, eindelijk!

Berichtdoor meatfreak » wo nov 14, 2012 9:39 pm

JalapeBo schreef:Ik snijd ze in reepjes en dan in de droogmachine (Bomann), ongeveer 2 1/2 uur.
Heb ook wel in de zon gedroogd, maar dat duurt dan 2 dagen. ;)


Ah oké, 2,5 uur dan droog ik ze toch te lang want hier is de smaak/aroma na het drogen compleet verdwenen :( heb ook een Bomann en droog ze meer dan 8 uur. Snij ze niet altijd in reepjes. Bij jou hebben ze nog wel het aroma wat ze hebben als je ze gaat drogen?
Avatar gebruiker
meatfreak
 
Berichten: 2061
Geregistreerd: di jan 03, 2012 7:39 pm
Has thanked: 1287 times
Been thanked: 1127 times

Re: Nou nou, poeh poeh, eindelijk!

Berichtdoor JalapeBo » wo nov 14, 2012 10:00 pm

Je moet gewoon af en toe even voelen. Als ze hard zijn geworden, dus niet meer te buigen zijn, zijn ze goed. Per soort of dikte van de reepjes verschilt dit natuurlijk.
Ik heb ze nog nooit in hun geheel gedroogd dus weet niet hoe je die het beste kunt drogen.
Bij mij zit het aroma er in ieder geval nog volop aan. :D
Avatar gebruiker
JalapeBo
 
Berichten: 911
Geregistreerd: za apr 07, 2012 1:03 am
Has thanked: 342 times
Been thanked: 168 times

Re: Nou nou, poeh poeh, eindelijk!

Berichtdoor Anchillique » wo nov 14, 2012 10:45 pm

Ik vind het toch wel raar, ik heb wel vaker 12 uur gedroogd en dan zit nog alle smaak erin. Maar 2,5 uur dan maak je wel kleine stukjes, of hele dunwandige pepers?

Q
Avatar gebruiker
Anchillique
 
Berichten: 1983
Geregistreerd: za feb 25, 2012 7:12 pm
Has thanked: 157 times
Been thanked: 861 times

Re: Nou nou, poeh poeh, eindelijk!

Berichtdoor JalapeBo » wo nov 14, 2012 11:30 pm

Afbeelding
Zulke stukjes

Bij bv Jalapeno's en Fresno's duurt het ongeveer 2 1/2 uur en bij dikwandige pepers/paprika's idd iets langer. (Bij 70˚C, de Bomann is niet instelbaar)
Maar hoe het komt dat de smaak/aroma bij Meat eraf gaat weet ik niet. :?
Avatar gebruiker
JalapeBo
 
Berichten: 911
Geregistreerd: za apr 07, 2012 1:03 am
Has thanked: 342 times
Been thanked: 168 times

Re: Nou nou, poeh poeh, eindelijk!

Berichtdoor meatfreak » do nov 15, 2012 10:33 am

Nee, vind het zelf ook erg vreemd want als ze aan het drogen zijn ruik je echt het aroma in de lucht maar de gedroogde peper zelf ruikt grassig? :( Zal er komende dagen nog eens mee experimenteren, maar had niet verwacht dat je té lang kon drogen.

Zelf vind ik luchtdrogen, zonder oven of elektrische droger uiteraard nog het beste resultaat geven. Smaak en kleur blijven zo het beste behouden alleen de ruimte en condities zijn wat lastiger :lol:
Avatar gebruiker
meatfreak
 
Berichten: 2061
Geregistreerd: di jan 03, 2012 7:39 pm
Has thanked: 1287 times
Been thanked: 1127 times

Re: Nou nou, poeh poeh, eindelijk!

Berichtdoor Anchillique » do nov 15, 2012 6:55 pm

ik doe er veel meer pepers in, wel ongeveer net zo grote stukken, daarom moet ie bij mij veel langer drogen, maar de smaak blijft goed
Al aan Diana Raad gevraagd Stefan?
Q
Avatar gebruiker
Anchillique
 
Berichten: 1983
Geregistreerd: za feb 25, 2012 7:12 pm
Has thanked: 157 times
Been thanked: 861 times

Re: Nou nou, poeh poeh, eindelijk!

Berichtdoor meatfreak » do nov 15, 2012 10:02 pm

Anchillique schreef:ik doe er veel meer pepers in, wel ongeveer net zo grote stukken, daarom moet ie bij mij veel langer drogen, maar de smaak blijft goed
Al aan Diana Raad gevraagd Stefan?
Q


Nee, nog niet. Wat er misschien mee te maken kan hebben, ik droog ze in de schuur. Daar kan het nu momenteel wel enigsinds vochtig zijn, misschien is dat een oorzaak... zou het anders niet weten.
Avatar gebruiker
meatfreak
 
Berichten: 2061
Geregistreerd: di jan 03, 2012 7:39 pm
Has thanked: 1287 times
Been thanked: 1127 times

VorigeVolgende

Keer terug naar Kweekseizoen 2012

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten