Koen 2016

Re: Koen 2016

Berichtdoor Koenv » zo okt 16, 2016 11:39 am

4-7 uur staat erop. Ik denk dat het ervan afhangt of de rookmot door de metalen gaaswand doorbrandt of niet
Koenv
 
Berichten: 488
Geregistreerd: di apr 28, 2015 4:16 pm
Has thanked: 618 times
Been thanked: 662 times

Re: Koen 2016

Berichtdoor meatfreak » zo okt 16, 2016 7:09 pm

Mijn enige probleem met die Cold smokers is dat de rook intensiteit niet echt voldoende is. Daardoor moet je veel langer roken wil je de gewenste rooksmaak krijgen. Uiteraard een persoonlijke voorkeur :lol:
Avatar gebruiker
meatfreak
 
Berichten: 2061
Geregistreerd: di jan 03, 2012 7:39 pm
Has thanked: 1287 times
Been thanked: 1127 times

Re: Koen 2016

Berichtdoor Koenv » zo okt 16, 2016 8:03 pm

Na ongeveer 8 uur Heb ik ermee opgehouden, maar denk dat ik nog een uurtje kon verder doen,
Niet alles was op, maar mijn tijd wel.
Alles in gripzakjes gestopt, deze week vermalen...
Ik ben fan van deze methode louter omdat ik er niet naar moet omkijken...
Het leven is al hectisch genoeg
Koenv
 
Berichten: 488
Geregistreerd: di apr 28, 2015 4:16 pm
Has thanked: 618 times
Been thanked: 662 times

Re: Koen 2016

Berichtdoor Ralf » zo okt 16, 2016 10:04 pm

Eugene schreef:Dat moet ie zeker 6 uur vol kunnen houden Koen. Stond er geen capaciteit vermeld op de verpakking? Meestal geven ze aan hoe lang een volle coldsmoker het volhoudt. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Ik heb hem hier ook nog op mijn verlanglijstje staan. Ook lekker voor zalm, kaas en kipfilet bijvoorbeeld.

Kijk je wel uit met die kipfilet Eugene? Kip is nogal tricky ivm oa botulisme! Check anders eerst ff een paar recepten en sites! Succes!!
Avatar gebruiker
Ralf
 
Berichten: 313
Geregistreerd: do jan 22, 2015 10:33 am
Woonplaats: Waalre
Has thanked: 97 times
Been thanked: 152 times

Re: Koen 2016

Berichtdoor Hampie » zo okt 16, 2016 10:47 pm

Ralf schreef:
Eugene schreef:Dat moet ie zeker 6 uur vol kunnen houden Koen. Stond er geen capaciteit vermeld op de verpakking? Meestal geven ze aan hoe lang een volle coldsmoker het volhoudt. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Ik heb hem hier ook nog op mijn verlanglijstje staan. Ook lekker voor zalm, kaas en kipfilet bijvoorbeeld.

Kijk je wel uit met die kipfilet Eugene? Kip is nogal tricky ivm oa botulisme! Check anders eerst ff een paar recepten en sites! Succes!!


Ik denk dat je salmonella bedoelt ??
Maar idd met rauwe kip wel een beetje oppassen. Na het roken nog wel goed doorverwarmen.



Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Avatar gebruiker
Hampie
 
Berichten: 1648
Geregistreerd: vr jan 24, 2014 7:07 pm
Woonplaats: Hindeloopen
Has thanked: 2195 times
Been thanked: 1255 times

Re: Koen 2016

Berichtdoor Eugene » ma okt 17, 2016 7:24 pm

Bedankt voor de waarschuwingen, maar ik ben bekend met de risico's. Ik ga zeker niet zomaar aan de slag zonder kennis te nemen van de ervaringen van anderen.

Inhakend op de opmerking van Meatfreak: ik ben ook benieuwd naar de rooksmaak die de coldsmoker geeft. Ik kan mij voorsteller dat delicaat voedsel zoals vis minder rook nodig heeft dan stevige pepers zoals bijvoorbeeld Jalapeno's. Ik heb mijn BBQ met hickory op ongeveer 70°C gehouden. Na 12 uur zij de pepers over gegaan naar de droger, maar ik denk dat ik de pepers de volgende keer in de BBQ houd. Veel van de rooksmaak is verdwenen na de droger.
Het bekende Spaanse paprikapoeder wordt gedurende 10-15 dagen gedroogd met eiken hout. De droogtemperatuur zal laag zijn dus. Dat verklaart voor mij dat er nog veel zaad kiemt van de gedroogde pepers. Door die lage droogtemperatuur (30-40°C?) blijft vermoedelijk ook het rode pigment bewaard. Dat lukt mij niet bij 70°C.
Avatar gebruiker
Eugene
 
Berichten: 446
Geregistreerd: zo mei 11, 2014 11:30 am
Woonplaats: Roosendaal
Has thanked: 535 times
Been thanked: 371 times

Re: Koen 2016

Berichtdoor Koenv » ma okt 17, 2016 7:42 pm

zo goed als alle pepers waren gehalveerd vooraleer ze in de droger gingen (behalve de thunder mt longhorn en de lanterna de foc),
en tijdens het roken heb regelmatig eens geschud met de bakjes (wat je al niet leest op het internet van tips...)

voor mij is een toets van rooksmaak trouwens al genoeg.
bedoeling is om met dit poeder bvb een pompoensoep net dat extraatje meer te geven...
en nu eindelijk eens chipotle :) - wou ik allang.
Koenv
 
Berichten: 488
Geregistreerd: di apr 28, 2015 4:16 pm
Has thanked: 618 times
Been thanked: 662 times

Re: Koen 2016

Berichtdoor Koenv » za nov 19, 2016 10:59 pm

de poeders totdusver...en nog hopen meer gedroogde pepers in de wachrij
Afbeelding
Koenv
 
Berichten: 488
Geregistreerd: di apr 28, 2015 4:16 pm
Has thanked: 618 times
Been thanked: 662 times

Re: Koen 2016

Berichtdoor Eugene » zo nov 20, 2016 10:52 am

Goed bezig geweest Koen! Proef je onderling veel verschil tussen de poeders?
Avatar gebruiker
Eugene
 
Berichten: 446
Geregistreerd: zo mei 11, 2014 11:30 am
Woonplaats: Roosendaal
Has thanked: 535 times
Been thanked: 371 times

Re: Koen 2016

Berichtdoor Jan » zo nov 20, 2016 11:22 am

Fantastisch mooie poeders. Leuk om te zien.

Verstuurd vanaf mijn Che2-L11 met Tapatalk
Ruillijst voor elk seizoen
Avatar gebruiker
Jan
 
Berichten: 743
Geregistreerd: za dec 31, 2011 9:22 pm
Woonplaats: Drenthe, NL
Has thanked: 160 times
Been thanked: 400 times

VorigeVolgende

Keer terug naar Kweekseizoen 2016

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

cron