Hampies kweekseizoen 2015

Re: Hampies kweekseizoen 2015

Berichtdoor thezappa » di dec 15, 2015 10:39 pm

en die porto ricuan yellow wil ik eventueel wel paar zaden van
Avatar gebruiker
thezappa
 
Berichten: 418
Geregistreerd: wo mei 07, 2014 11:34 am
Has thanked: 26 times
Been thanked: 184 times

Re: Hampies kweekseizoen 2015

Berichtdoor meatfreak » di dec 15, 2015 10:57 pm

Hampie schreef:Misschien nog een beetje finetunen, maar zo gaat het er uit zien ongeveer.
Hebben jullie nog opmerkingen? Laat maar horen......Afbeelding


Ziet er goed uit, is het een fermented saus?
Avatar gebruiker
meatfreak
 
Berichten: 2061
Geregistreerd: di jan 03, 2012 7:39 pm
Has thanked: 1287 times
Been thanked: 1127 times

Re: Hampies kweekseizoen 2015

Berichtdoor Hampie » di dec 15, 2015 11:19 pm

@thezappa stuur me maar een PM en de zaden komen naar je toe. Als je nog meer wensen hebt, laat ook maar horen.

@meatfreak, nee geen gefermenteerde saus, maar 'Thai Style'
Hier thuis in het ketelhok bij de verdeler van de vloerverwarming staat op dit moment nog zo'n 15 liter peperprut te fermenteren om later idd wel een fermented saus te gaan maken.
Beetje sriracha style, maar dan geel....
Avatar gebruiker
Hampie
 
Berichten: 1649
Geregistreerd: vr jan 24, 2014 7:07 pm
Woonplaats: Hindeloopen
Has thanked: 2204 times
Been thanked: 1255 times

Re: Hampies kweekseizoen 2015

Berichtdoor meatfreak » wo dec 16, 2015 9:16 am

Hampie schreef:@thezappa stuur me maar een PM en de zaden komen naar je toe. Als je nog meer wensen hebt, laat ook maar horen.

@meatfreak, nee geen gefermenteerde saus, maar 'Thai Style'
Hier thuis in het ketelhok bij de verdeler van de vloerverwarming staat op dit moment nog zo'n 15 liter peperprut te fermenteren om later idd wel een fermented saus te gaan maken.
Beetje sriracha style, maar dan geel....


Klinkt goed, ben benieuwd :) Heb zelf ook meerdere malen geprobeerd maar telkens tegen het eind gaat het mis. Ook ben ik eerlijk gezegd niet zo'n grote saus gebruik. Hou meer van poeder en sambal.
Avatar gebruiker
meatfreak
 
Berichten: 2061
Geregistreerd: di jan 03, 2012 7:39 pm
Has thanked: 1287 times
Been thanked: 1127 times

Re: Hampies kweekseizoen 2015

Berichtdoor Jan » wo dec 16, 2015 9:37 pm

Hampie schreef:Misschien nog een beetje finetunen, maar zo gaat het er uit zien ongeveer.
Hebben jullie nog opmerkingen? Laat maar horen......Afbeelding

heet & sweet ??? Dat klinkt wel wat fout, roept bij mij een associatie op van de strips van 'Gerrit de Jager'. Zo'n Biereco: een beetje kleffe bouwvarker. :lol: :lol: :lol:

Mijn suggestie voor de volgende batch: "Zot hot", zeker gezien de pepers die je gekweekt heb. :D

*edit: en wat is dat voor een Bambi - beestje ?
Ruillijst voor elk seizoen
Avatar gebruiker
Jan
 
Berichten: 766
Geregistreerd: za dec 31, 2011 9:22 pm
Woonplaats: Drenthe, NL
Has thanked: 160 times
Been thanked: 415 times

Re: Hampies kweekseizoen 2015

Berichtdoor Mahi » wo dec 16, 2015 11:46 pm

meatfreak schreef:
Hampie schreef:Hier thuis in het ketelhok bij de verdeler van de vloerverwarming staat op dit moment nog zo'n 15 liter peperprut te fermenteren om later idd wel een fermented saus te gaan maken.
Beetje sriracha style, maar dan geel....


Klinkt goed, ben benieuwd :) Heb zelf ook meerdere malen geprobeerd maar telkens tegen het eind gaat het mis. Ook ben ik eerlijk gezegd niet zo'n grote saus gebruik. Hou meer van poeder en sambal.


@Hampie, de gele sriracha style heb ik hier ook van een mix van gele chinense pepers echt lekker en goed pittig, na fermenteren azijn toegevoegd en xanthaangom en daarna door de draaizeef gehaald, mooie gladde saus met mooie consistentie. ;)

@meatfreak ik gebruik zelf ook poeders en gedroogde pepers en maak veel gefermenteerde saus maar dit gaat altijd goed, ik snap ook niet precies hoe jij bedoelt dat het bij jou op het laatste moment fout gaat?
Sambal schiet er hier eigenlijk een beetje bij in, alhoewel ik wel mooie recepten hiervan op ons forum heb gevonden, zelfs in de toko peteh bonen meegenomen om in een sambal te verwerken maar het is er helaas nog niet van gekomen :o
Avatar gebruiker
Mahi
 
Berichten: 872
Geregistreerd: wo apr 23, 2014 11:37 pm
Woonplaats: leiden
Has thanked: 1013 times
Been thanked: 721 times

Re: Hampies kweekseizoen 2015

Berichtdoor Mahi » wo dec 16, 2015 11:57 pm

Jan schreef:heet & sweet ??? Dat klinkt wel wat fout, roept bij mij een associatie op van de strips van 'Gerrit de Jager'. Zo'n Biereco: een beetje kleffe bouwvakker. :lol: :lol: :lol:

Mijn suggestie voor de volgende batch: "Zot hot", zeker gezien de pepers die je gekweekt heb. :D

*edit: en wat is dat voor een Bambi - beestje ?


Op de een of andere manier ben ik het wel eens met Jan dat het wat fout klinkt, Zot Hot klinkt wel goed maar ja dan komt het zoete van de saus er weer niet uit.
Nog meer meedenkers een idee?

"Bambi" verwijst naar mijn idee naar een Hinde, aangezien Hampie in Hindeloopen gevestigd is, als ik er naast zit hoor ik het wel :D
Avatar gebruiker
Mahi
 
Berichten: 872
Geregistreerd: wo apr 23, 2014 11:37 pm
Woonplaats: leiden
Has thanked: 1013 times
Been thanked: 721 times

Re: Hampies kweekseizoen 2015

Berichtdoor donaldk » do dec 17, 2015 12:15 am

Heet en Zweet;-).
Avatar gebruiker
donaldk
 
Berichten: 3909
Geregistreerd: za sep 01, 2012 4:36 am
Has thanked: 61 times
Been thanked: 610 times

Re: Hampies kweekseizoen 2015

Berichtdoor Dennis » do dec 17, 2015 7:36 pm

Hampie schreef:Misschien nog een beetje finetunen, maar zo gaat het er uit zien ongeveer.
Hebben jullie nog opmerkingen? Laat maar horen......Afbeelding


Ziet er goed uit Hampie, en precies zoals ik het graag heb: heet en zoet. Ik vanmiddag nog zitten zweten van een superhots chilisaus.

Wanneer gaan we hem testen :D

Groeten uit Eindhoven,

Dennis
Afbeelding
Avatar gebruiker
Dennis
 
Berichten: 544
Geregistreerd: zo jan 01, 2012 3:04 am
Woonplaats: Eindhoven
Has thanked: 169 times
Been thanked: 535 times

Re: Hampies kweekseizoen 2015

Berichtdoor carlo » do dec 17, 2015 8:17 pm

Ik zou gaan voor Hot & sweet, wel standaard tekst maar dat bekt toch wat beter.
Avatar gebruiker
carlo
Moderator
 
Berichten: 987
Geregistreerd: za dec 31, 2011 1:59 pm
Woonplaats: Dongen
Has thanked: 132 times
Been thanked: 215 times

VorigeVolgende

Keer terug naar Kweekseizoen 2015

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast