Bart's Kweekseizoen 2012

Bart's Kweekseizoen 2012

Berichtdoor Tr1ppl3B » do nov 15, 2012 1:01 pm

Meer een history note dan een heel kweekseizoen. Afgelopen jaar ben ik verhuisd en heb daardoor veel geklusd. Had al lang het plan om wat te gaan kweken, maar door de drukte zijn de zaadjes pas eind april de grond in gegaan. In Juli waren de plantjes pas zover dat ze in grote potten gingen. Uiteindelijk zijn er 15 plantjes in de grote potten gegaan:
2 Jalapeño Early
6 Hotportugal
7 Orozco

Afbeelding

In de zomervakantie hebben we tuin flink aangepakt. Peperplantjes zijn toen tijdelijk maar even naar het balkon verhuisd. Vorige maand begon het toch al wat kouder te worden en heb ik er een aantal (twee van elk) op zolder gezet. Kunnen ze daar boven de verwarming genieten van het herfstzonnetje.

Afbeelding
De plantjes die nu nog onder het balkon staan, maar niet echt meer willen afrijpen

Afbeelding
Jalapeño die aan het afrijpen is.

Afbeelding
Hot portugal die klaar is om ge-oogst te worden

Afbeelding
De Orozco die nu ook rood wordt.

Van het weekend maar een paar pepertjes oogsten. De Jalapeño's ga ik maar eens vullen, dat lijkt me best lekker. Iemand nog suggesties wat ik met de Hot Portugal en de Orozco het beste kan doen? Drogen en poeder van maken?
Omdat het kan!
Avatar gebruiker
Tr1ppl3B
 
Berichten: 18
Geregistreerd: do feb 09, 2012 12:30 pm
Woonplaats: Bussum
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Bart's Kweekseizoen 2012

Berichtdoor Desiré » do nov 15, 2012 9:22 pm

Leuk kort maar krachtig overzichtje... :clap
Avatar gebruiker
Desiré
 
Berichten: 2155
Geregistreerd: wo mei 16, 2012 7:34 pm
Has thanked: 506 times
Been thanked: 863 times

Re: Bart's Kweekseizoen 2012

Berichtdoor Tr1ppl3B » ma nov 19, 2012 1:34 pm

Afgelopen weekend de meeste pepers geoogst.

Afbeelding

Ik had van te voren al even in het receptengedeelte gekeken op dit forum en op basis daarvan maar bepaald dat chillisaus maken en de pepers op zuur zetten het eenvoudigst is.

Hier dus de pruttelende chillisaus.
Afbeelding

En het resultaat
Afbeelding
Omdat het kan!
Avatar gebruiker
Tr1ppl3B
 
Berichten: 18
Geregistreerd: do feb 09, 2012 12:30 pm
Woonplaats: Bussum
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Bart's Kweekseizoen 2012

Berichtdoor Billie » ma nov 19, 2012 1:44 pm

En nu nog weerstaan aan het feit dat je er het beste veertien dagen afblijft ;)
Avatar gebruiker
Billie
Moderator
 
Berichten: 5226
Geregistreerd: ma jan 02, 2012 9:12 am
Woonplaats: Kwaadmechelen
Has thanked: 806 times
Been thanked: 1471 times

Re: Bart's Kweekseizoen 2012

Berichtdoor Jane » ma nov 19, 2012 2:04 pm

Ziet er heel mooi uit; al die frisse kleuren achter het glas :h
Jane
 
Berichten: 289
Geregistreerd: vr jun 15, 2012 11:05 pm
Woonplaats: Veghel
Has thanked: 0 time
Been thanked: 9 times

Re: Bart's Kweekseizoen 2012

Berichtdoor Tr1ppl3B » wo nov 21, 2012 8:38 am

Billie schreef:En nu nog weerstaan aan het feit dat je er het beste veertien dagen afblijft ;)

Van die Jalapeño's in het zuur kan ik wel even afblijven. De chillisaus heb ik gisteren geprobeerd en is erg lekker. Van het weekend dus maar even loempia's halen.. geen idee hoe lang je die saus kan bewaren, dus maar beter snel opmaken
Omdat het kan!
Avatar gebruiker
Tr1ppl3B
 
Berichten: 18
Geregistreerd: do feb 09, 2012 12:30 pm
Woonplaats: Bussum
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Bart's Kweekseizoen 2012

Berichtdoor Billie » wo nov 21, 2012 12:34 pm

Tr1ppl3B schreef:
Billie schreef:En nu nog weerstaan aan het feit dat je er het beste veertien dagen afblijft ;)

Van die Jalapeño's in het zuur kan ik wel even afblijven.

Die bedoelde ik dus ;)
Avatar gebruiker
Billie
Moderator
 
Berichten: 5226
Geregistreerd: ma jan 02, 2012 9:12 am
Woonplaats: Kwaadmechelen
Has thanked: 806 times
Been thanked: 1471 times


Keer terug naar Kweekseizoen 2012

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast