Nieuwe heetste peper....

Re: Nieuwe heetste peper....

Berichtdoor barrymossel » wo mei 24, 2017 8:53 am

stan schreef:Ach zo ieder zijn of haar gekte. Ik heb ook wel eens een gedroogde Trinidad gerookt. Dat komt goed binnen mag ik wel zeggen en wat daar de kick van is? Je begint mild weg te kauwen en naar mate je het vaak genoeg eet ga je eigenlijk steeds weer op zoek naar dat haartje meer tik en aroma. De heetste pepers hebben dan ook echt totaal andere smaken dan een eigenlijk vrij waterige cayenne.

En dan taggen mensen je op FB bij filmpjes die je echt thuis niet moet gaan na doen als je de Bhuts,Trinidads of Reapers niet kan hebben. Hey heb jij dat al eens gedaan is het dan. Waarop ik dan weer heb hmmm nee en zou ik dat dan eens willen beleven? het meeste pas ik ook bij om nu chilipoeder van een TSM of reaper te gaan snuiven? Nee bedankt ik pas even maar dat roken? Dat klonk toch wel super.

Wow, roken van pepers. Ik heb best wat dingen gerookt in mijn "voorgaande" leven toen ik nog geen burgerlul was, maar pepers?? Nee, dat zou zo 1-2-3 niet in me opkomen. Gelukkig ben ik tegenwoordig gewoon gestopt met roken, anders zou ik het wellicht toch eens overwegen voor de lol... :)
barrymossel
 
Berichten: 212
Geregistreerd: wo feb 17, 2016 12:50 pm
Has thanked: 99 times
Been thanked: 171 times

Re: Nieuwe heetste peper....

Berichtdoor thezappa » wo mei 24, 2017 10:47 am

een peper gerookt?

ik vind het qua smaak ook wel belangrijk , en vaak hebben die scherpe soorten wel een heerlijke smaak en hou ook echt wel van scherp
Avatar gebruiker
thezappa
 
Berichten: 418
Geregistreerd: wo mei 07, 2014 11:34 am
Has thanked: 26 times
Been thanked: 184 times

Re: Nieuwe heetste peper....

Berichtdoor stan » do mei 25, 2017 8:47 pm

Nou @TheZappa, het is echt veel scherper dan dat je het eet. Het slaat op je keel wat je bij het eten van de pepers veel minder(of niet) hebt.
Avatar gebruiker
stan
 
Berichten: 1562
Geregistreerd: do jan 23, 2014 11:26 pm
Woonplaats: Amsterdam
Has thanked: 733 times
Been thanked: 1077 times

Re: Nieuwe heetste peper....

Berichtdoor donaldk » di okt 17, 2017 11:44 pm

Zijn dus niet van die Smiths van de RHS Chelsea show, maar van deze jongens. Edit: release spreekt van "culmination of a joint project". Gebruiken wel piekwaarden voor de Reaper, dus dat zullen ze ook wel doen met de Dragon's Breath, edit: rlease bevestigd vermoeden. Dan zit er weinig verschil tussen deze en de Reaper, of the Trinidad Scorpion Morouga die ook een piekwaarde had van boven de 2 miljoen, maar gemiddeld maar 1.2. deed, als ik het mij goed herinner.

https://www.youtube.com/watch?v=GahempclBAU

Dus resultaat van een NPK voeding ontwikkelingsprogramma van trent Universitary

Mr Smith was loaned the chilli plant by Mr Price about three months ago, who grew it using a new plant food developed with Nottingham Trent University.

He has not tasted the chilli as he said "it would not be a pleasant sensation," but Mr Price has.

He said it had an "initial fruity flavour" and is then "extremely hot for about half an hour".

http://www.bbc.com/news/uk-wales-north- ... s-39946962

Zo wat is die voeding van NPK Technology?

Op Twitter zegt die Thomson dat je ANNO moet gebruiken voor je plantjes. Maar enige wat ik kan vinden is algenpoeder voor aquaria???

Inderdaad piekwaardes in de release:
http://uk.prweb.com/releases/2017/05/prweb14356191.htm

‘World’s hottest chilli’ grown by Newark chilli farmer

The ‘world’s hottest chilli’ has been unveiled at this year’s RHS Chelsea Flower Show. The Dragon’s Breath chilli as it is known comes in at 2.4 million Scovilles (SCU), that’s 200,000 SCU hotter than the current record holder.

Dragon's Breath pods are the hottest chillies in the world

Hottest chilli in the world revealed at Chelsea Flower Show

“We make it a rule to taste every new type of chilli that we grow. As soon as we tried Dragon’s Breath we knew it was hot!”

NEWARK, NOTTINGHAMSHIRE, CHELSEA, LONDON (PRWEB UK) 20 MAY 2017
The ‘world’s hottest chilli’ has been unveiled at this year’s RHS Chelsea Flower Show. The Dragon’s Breath chilli as it is known comes in at 2.4 million Scovilles (SCU), that’s 200,000 SCU hotter than the current record holder.

The chilli is the culmination of a joint project involving Tom Smith Plants, NPK Technology and Newark-based chilli grower, ChilliBobs. The Dragon’s Breath is being revealed to the world on the Tom Smith Plants stand at the Show and the Guinness World Records have been approached to have it officially verified as the world’s hottest chilli.

As the creator, owner and commercial grower of the Dragon’s Breath chilli, father and son Bob and Neal Price, harvested it from seed.
Bob said: “We make it a rule to taste every new type of chilli that we grow. As soon as we tried Dragon’s Breath we knew it was hot!”
At 2.4m Scovilles, the chilli grown for the Chelsea Flower Show is over 500 times hotter than tabasco sauce. The spicy heat of chilli peppers is measured using the Scoville scale, which was developed in 1912 by an American pharmacist Wilbur Scoville.

An edible variety of the new chilli will be available to buy from ChilliBobs. Hopefully Chilli fans will also be able to taste it at the ChilliBobs East Midlands’ Chilli Festival, being held between 7-9th July at the ChilliBobs farm in Rolleston, near Newark, Nottinghamshire. The three-day event is a mix of live music acts, Artisan produce, gift and street food stalls, refreshments and beer tents provided by local breweries plus free kids’ activities.

ENDS

Press contacts:
Bob Price, ChilliBobs:
M: 07901 820914
E: chillibob(at)chillibobs(dot)co.uk
Or
Lesley Pashley, Redlime:
T: 01636 611112
M: 07816 842494
E: lesley(at)redlime(dot)co.uk

BACKGROUND
For the last five years Bob ‘ChilliBob’ Price and son Neal have been growing over 40 varieties of chilli at their farm in Rolleston, Nottinghamshire.

Their aim is not just to propagate plants that pack a punch but to bring flavours from around the world to the East Midlands by growing their own and by creating a range of tasty sauces, relishes and marinades, all under one roof.

However, despite the spicy connotation, Bob Price is keen to point out that it’s not all about the heat; “…although some of our products are hot!! We do love our chillies, of course, but more than that we are really interested in bringing a whole range of chilli flavours to suit all tastes, tolerances and cooking situations.”

This love of flavours led ChilliBobs to launch its own range of Posh Pickles and Preserves in 2016, a range of 10 chutneys and relishes – three being non-chilli based and seven ranging in heat from mild to hot. Sold at the ChilliBobs shop, Posh Pickles are also available from local delis and farm shops.

Throughout the year, Bob and Neal hold tasting days at various events across the region and also at their own ChilliBobs farm so that people can sample and enjoy different, fresh and seasonal products.

The ChilliBobs calendar culminates in July when the farm hosts ChilliBobs East Midlands’ ChilliFest. Now in its fourth year this annual event is set to be the biggest and hottest so far. With the emphasis on “local” there are live music acts across three days, Artisan produce, gift and street food stalls, refreshments and beer tents provided by local breweries plus free kids’ activities, it’s truly a family event with something for everyone!

For hard-core “ChilliFesters” looking to make a weekend of it there are even on-site camping and caravan options available (subject to availability, so book early). The East Midlands’ ChilliFest runs from Friday 7th until Sunday 9th July and kicks off at 7.00pm Friday evening with the ‘Chillijam’ open mic night for invited local acts!

ChilliBobs will also have a less spicy, edible variety of Dragon’s Breath chillies available at the Festival.
For more information about ChilliBobs or The East Midlands ChilliFest tickets and event details, visit the website…
http://www.em-chillifest.co.uk
Avatar gebruiker
donaldk
 
Berichten: 3856
Geregistreerd: za sep 01, 2012 4:36 am
Has thanked: 60 times
Been thanked: 606 times

Re: Nieuwe heetste peper....

Berichtdoor donaldk » wo okt 18, 2017 9:24 am

Ik heb verder gezocht via de twitter van NPK kwam ik bij plaatjes en video's van ze en zag op een een reclamebord met nnno of iets dergelijks, dus dat zal die wiet voeding zijn.
Avatar gebruiker
donaldk
 
Berichten: 3856
Geregistreerd: za sep 01, 2012 4:36 am
Has thanked: 60 times
Been thanked: 606 times

Re: Nieuwe heetste peper....

Berichtdoor Iden » zo aug 05, 2018 5:11 am

Wellicht is dit oud nieuws, maar er is een nieuwe heetste peper, “pepper x”. Hij heeft rond de 3100000 scoville units. Drie miljoen :shock:
Als je daar een peper van eet moet je toch naar spoed? Waarvoor gebruikt,men ze eigenlijk?
White and nerdy
Iden
 
Berichten: 20
Geregistreerd: wo aug 01, 2018 7:27 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Re: Nieuwe heetste peper....

Berichtdoor Gijs » zo aug 05, 2018 8:21 am

Op de site van Ed Currie staat dat er nog niks bekend is van de aantal Scoville units. Ze maken dit pas bekend als het een officieel record is. Ook zullen er pas zaden te koop zijn als het officieel is. Nog even wachten dus
Avatar gebruiker
Gijs
 
Berichten: 688
Geregistreerd: do aug 13, 2015 5:58 pm
Has thanked: 1125 times
Been thanked: 693 times

Re: Nieuwe heetste peper....

Berichtdoor donaldk » zo aug 05, 2018 12:24 pm

Ed Currie had ooit het plan met de reaper van capsaicine productie voor medische toepassingen. Verhaal is ongetwijfeld online te vinden ik herinner me geen details.
Avatar gebruiker
donaldk
 
Berichten: 3856
Geregistreerd: za sep 01, 2012 4:36 am
Has thanked: 60 times
Been thanked: 606 times

Re: Nieuwe heetste peper....

Berichtdoor Iden » zo aug 05, 2018 2:31 pm

Volgens Ed Currie is Pepper X dubbel zo heet als een Carolina reaper.
Maar het moet inderdaad nog officieel gemaakt worden, wellicht dit jaar.

Ik ben ook eens gaan lezen over de medicinale eigenschappen van pepers. Misschien toch maar wat pikanter leren eten en zulke pepers in februari zaaien. Ik wist niet dat het zulke heilzame werking had. Ik dacht dat teveel ongezond zou kunnen zijn. Maar mannen die vaak pikant eten zijn minder geneigd prostaatkanker te krijgen. Ook word je er minder snel verkouden van.

Die Pepper X krijgt nog een staartje :D
White and nerdy
Iden
 
Berichten: 20
Geregistreerd: wo aug 01, 2018 7:27 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Vorige

Keer terug naar Informatie over pepers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron