Gochugaru, kimchi

Re: Gochugaru, kimchi

Berichtdoor thezappa » zo apr 24, 2016 9:10 pm

enige wat ik hier van weet..is dat het super hip is tegen woordig...

ga het volgen en ben benieuwd
Avatar gebruiker
thezappa
 
Berichten: 418
Geregistreerd: wo mei 07, 2014 11:34 am
Has thanked: 26 times
Been thanked: 184 times

Re: Gochugaru, kimchi

Berichtdoor Hampie » zo apr 24, 2016 10:17 pm

thezappa schreef:enige wat ik hier van weet..is dat het super hip is tegen woordig...

ga het volgen en ben benieuwd


Niet alleen volgen Zappa, maar zelf maken. Je weet niet wat proeft!!!
En moeilijk is het ook echt niet.
Avatar gebruiker
Hampie
 
Berichten: 1648
Geregistreerd: vr jan 24, 2014 7:07 pm
Woonplaats: Hindeloopen
Has thanked: 2192 times
Been thanked: 1255 times

Re: Gochugaru, kimchi

Berichtdoor thezappa » ma apr 25, 2016 12:06 am

Hampie schreef:
thezappa schreef:enige wat ik hier van weet..is dat het super hip is tegen woordig...

ga het volgen en ben benieuwd


Niet alleen volgen Zappa, maar zelf maken. Je weet niet wat proeft!!!
En moeilijk is het ook echt niet.



ben niet zon fermentatie beest haha

heb wel kimchi gehad , wel lekker..maar niet genoeg om zelf te maken
Avatar gebruiker
thezappa
 
Berichten: 418
Geregistreerd: wo mei 07, 2014 11:34 am
Has thanked: 26 times
Been thanked: 184 times

Re: Gochugaru, kimchi

Berichtdoor snx » di apr 26, 2016 11:49 pm

Hampie schreef:En moeilijk is het ook echt niet.


Dat blijkt, als ik het al kan... :) Vanavond voor het eerst een echte PLOP bij het losmaken van het deksel, blijkbaar gaat er nu eindelijk wat gebeuren. Steeds even proeven hoever het is... maar ja, één hapje zegt niks. Toch voor de zekerheid maar een tweede... derde.. vierde... mmmmm :mrgreen:
seizoen 2013, 2014, 2016, 2018
Avatar gebruiker
snx
 
Berichten: 1082
Geregistreerd: zo jul 21, 2013 10:38 pm
Woonplaats: Groningen
Has thanked: 756 times
Been thanked: 722 times

Re: Gochugaru, kimchi

Berichtdoor Hampie » wo apr 27, 2016 12:19 am

Dat klinkt al heel goed snx. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Even proeven mag, maar nu niet alles opsnoepen. Geduld is een schone zaak.....
Avatar gebruiker
Hampie
 
Berichten: 1648
Geregistreerd: vr jan 24, 2014 7:07 pm
Woonplaats: Hindeloopen
Has thanked: 2192 times
Been thanked: 1255 times

Re: Gochugaru, kimchi

Berichtdoor snx » ma aug 06, 2018 8:38 am

Ik kwam bij het bladeren door het forum deze oud thread van mezelf tegen... Inmiddels al vrij vaak kimchi gemaakt, en het blijft een heerlijk bijgerecht. Atjar Tjampoer on steroids. Reken wel op mogelijk hevige protesten van gezinsleden, afhankelijk van of je ook nog vissaus gebruikt ruikt het nogal... intens.. :)

Inmiddels heb ik mijn eigen vraag over het gebruik van gochugaru ook beantwoord. Het verschil in smaak zit er vooral in dat de echte Gochugaru erg mild is, en de meeste poeders die wij forumleden maken zijn volgens mij behoorlijk heftig. Dat gold in elk geval wel voor wat ik toen beschikbaar had. Van milde chili flakes kan je dus veel meer gebruiken, en dus proef je ze ook beter. De smaak dus, niet zozeer de hitte. En het ziet er stukken smakelijker uit. Links kimchi gemaakt met cayenne poeder, rechts met gochugaru flakes uit de toko.
20170417_kimchi_gochugaru800.jpg


Een van mijn favoriete dingen om kimchi bij te gebruik is het maken van kimchi bokkeumbap: gebakken rijst met kimchi. Recepten makkelijk te vinden op internet, maar het komt erop neer dat je je wat té gefermenteerde kimchi kan opbakken, met wat spek en gochujang, wat rijst meebakken, bosuitje erover, en een flinke scheut van het lekker zure kimchi-vocht dat overblijft. Fantastische brunch op een vrije dag! Wederom: denk om je gezin, afzuigkap op vol. :)
seizoen 2013, 2014, 2016, 2018
Avatar gebruiker
snx
 
Berichten: 1082
Geregistreerd: zo jul 21, 2013 10:38 pm
Woonplaats: Groningen
Has thanked: 756 times
Been thanked: 722 times

Vorige

Keer terug naar Informatie over pepers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron