hoe maak je chili wodka?

Re: hoe maak je chili wodka?

Berichtdoor timm » za okt 06, 2012 4:20 pm

Het alcohol percentage moest boven de 20% blijven volgens Diana dacht ik?Denk dat je dan met wodka van een % of 40 inderdaad wel veilig zit.
Gesneden of in ieder geval open gesneden pepers is misschien wel beter,kan de wodka ook aan de binnenkant komen.
Avatar gebruiker
timm
 
Berichten: 2732
Geregistreerd: zo jan 01, 2012 1:49 pm
Woonplaats: Breda
Has thanked: 497 times
Been thanked: 399 times

Re: hoe maak je chili wodka?

Berichtdoor wally » za okt 06, 2012 7:46 pm

Ik lees zojuist dat je de pepers na uiterlijk twee weken uit de wodka moet halen. omdat die anders bitter wordt. Ook wordt een beetje honing aangeraden om er in te doen als de pepers er uit zijn.

Toch maar eens wodka kopen...
Vind me op facebook; Wally van der Laan
Avatar gebruiker
wally
 
Berichten: 198
Geregistreerd: ma jan 02, 2012 4:13 pm
Woonplaats: stevensweert
Has thanked: 31 times
Been thanked: 48 times

Re: hoe maak je chili wodka?

Berichtdoor JalapeBo » za okt 06, 2012 8:18 pm

wally schreef:Kun je de links toelichten? De een gaat over knoflook en andere geeft aan dat je een hoog alcoholpercentage moet gebruiken.


"De Clostridium Botulinium is een bacterie die graag in de buurt van de grond leeft, vooral wortelgewassen hebben dus kans om met deze bacterie besmet te raken (knoflook, uien, worteltjes), meer dan bijvoorbeeld vruchten die aan een plant hangen (maar die kans is dus niet uitgesloten)."

Ik wil alleen maar zeggen dat je er een beetje mee uit moet kijken. Botulisme is een naar ding.
Avatar gebruiker
JalapeBo
 
Berichten: 911
Geregistreerd: za apr 07, 2012 1:03 am
Has thanked: 342 times
Been thanked: 168 times

Re: hoe maak je chili wodka?

Berichtdoor wally » zo okt 07, 2012 12:00 pm

Oh ok, ik dacht dat het specifiek met het maken van chiliwodka te maken had. Overigens wel interessant om te lezen.
Vind me op facebook; Wally van der Laan
Avatar gebruiker
wally
 
Berichten: 198
Geregistreerd: ma jan 02, 2012 4:13 pm
Woonplaats: stevensweert
Has thanked: 31 times
Been thanked: 48 times

Re: hoe maak je chili wodka?

Berichtdoor Tr1ppl3B » wo nov 14, 2012 1:33 pm

Vorige maand geprobeert chili vodka te maken. Met Hot Portugal pepers.
Niet helemaal goed gelukt want de scherpte is ver te zoeken en het smaakt meer naar paprika...

Volgende keer dus wachten todat mijn pepers helemaal goed rijp zijn.

Afbeelding
Omdat het kan!
Avatar gebruiker
Tr1ppl3B
 
Berichten: 18
Geregistreerd: do feb 09, 2012 12:30 pm
Woonplaats: Bussum
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: hoe maak je chili wodka?

Berichtdoor Anchillique » wo nov 14, 2012 9:09 pm

je kunt er gewoon nog echt hete pepers bijgooien, dat overstemd de paprikasmaak wel als ze echt goed heet zijn.

Q
Avatar gebruiker
Anchillique
 
Berichten: 1983
Geregistreerd: za feb 25, 2012 7:12 pm
Has thanked: 157 times
Been thanked: 861 times

Re: hoe maak je chili wodka?

Berichtdoor Billie » wo nov 14, 2012 9:39 pm

Yup een 7-pod of twee spiced de vodka goed op ;)
Avatar gebruiker
Billie
Moderator
 
Berichten: 5226
Geregistreerd: ma jan 02, 2012 9:12 am
Woonplaats: Kwaadmechelen
Has thanked: 806 times
Been thanked: 1471 times

Re: hoe maak je chili wodka?

Berichtdoor Tr1ppl3B » do nov 15, 2012 8:38 am

Jammer dat ik alleen hot portugal en jalapeno early heb... Volgend jaar maar een nieuwe poging wagen. :D
Omdat het kan!
Avatar gebruiker
Tr1ppl3B
 
Berichten: 18
Geregistreerd: do feb 09, 2012 12:30 pm
Woonplaats: Bussum
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: hoe maak je chili wodka?

Berichtdoor wildplukker » za sep 21, 2013 11:58 am

Afgelopen weekend in Eindhoven (chilli fest) chilli vodka geproefd. Hellemaal weg van deze combi, maar nu is mijn vraag, hoeveel gedroogde chilli's zou ik moeten gebruiken om deze smaak en/of de hitte te kunnen evenaren. Ik heb de hoeveelheid voor een liter nodig?
wildplukker
 
Berichten: 15
Geregistreerd: za sep 14, 2013 9:23 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: hoe maak je chili wodka?

Berichtdoor Defriet » za sep 21, 2013 12:43 pm

wildplukker schreef:Afgelopen weekend in Eindhoven (chilli fest) chilli vodka geproefd. Hellemaal weg van deze combi, maar nu is mijn vraag, hoeveel gedroogde chilli's zou ik moeten gebruiken om deze smaak en/of de hitte te kunnen evenaren. Ik heb de hoeveelheid voor een liter nodig?



welke heb je geproefd de 2 of 4 weken oude?
Defriet
 
Berichten: 617
Geregistreerd: za jan 14, 2012 12:10 am
Has thanked: 304 times
Been thanked: 200 times

VorigeVolgende

Keer terug naar Recepten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast