Habanero Tobago saus

Habanero Tobago saus

Berichtdoor Oude Beer » ma sep 19, 2016 7:35 pm

Vandaag heb ik een saus gemaakt op basis van de Habanero Tobago.
De saus heeft een wat dikkere consistentie (dus niet lopend).

De hoeveelheid is genoeg om 3 potjes van 191 ml.(6.5 fl. oz) te vullen.

Ingrediënten:

uien 200 gram, gesnipperd
wortel 250 gram, in kleine blokjes
verse knoflook 50 gram, geperst
sinaasappelsap 100 gram
limoensap 50 gram
witte wijn azijn 50 gram
Habanero Tobago 75 gram, zonder zaad
zout 8 gram
komijnzaad 3 gram, droog geroosterd en fijngemalen
olie 2 eetlepels (30 ml)

Bereidingswijze:

1. Verhit in een ruime pan de olie op een medium-heet vuur.
2. Voeg de wortel toe en laat deze 5 minuten langzaam bakken (niet bruin)
3. Voeg de ui, pepers en het zout toe en bak dit 3 tot 5 minuten mee.
4. Voeg de geperste knoflook en komijn toe en bak deze 1 á 2 minuten mee.
5. Pureer het geheel in een keukenmachine en doe terug in de pan.
5. Voeg het sinaasappelsap, het limoensap en de witte wijn azijn toe.
6. Breng het geheel aan de kook en laat dit vijf minuten doorkoken.
7. Verdeel de nog kokende saus in 3 gesteriliseerde potten van 191 ml (blokker!).
8. Laat ze op hun kop geheel afkoelen.

NB. De Habanero Tobago is niet erg heet (subjectief natuurlijk) maar wel met het bijzondere aroma. Ze is dus niet zomaar te vervangen voor de andere Habanero's. De hoeveelheid (75 gram) is berekend NADAT de zaadjes en zaadlijsten zjin verwijdert.
Laatst bijgewerkt door Oude Beer op ma sep 19, 2016 10:20 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Oude Beer
 
Berichten: 27
Geregistreerd: do sep 15, 2016 8:02 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 27 times

Re: Habanero Tobago saus

Berichtdoor Gijs » ma sep 19, 2016 8:31 pm

Oude Beer schreef:Vandaag heb ik een saus gemaakt op basis van de Habanero Tobago.
De saus heeft een wat dikkere consistentie (dus niet lopend).

De hoeveelheid is genoeg om 3 potjes van 191 ml.(6.5 fl. oz) te vullen.

Ingrediënten:

uien 200 gram, gesnipperd
wortel 250 gram, in kleine blokjes
verse knoflook 50 gram, geperst
sinaasappelsap 100 gram
limoensap 50 gram
witte wijn azijn 50 gram
Habanero Tobago 75 gram, zonder zaad
zout 8 gram
komijnzaad 3 gram, droog geroosterd en fijngemalen
olie 2 eetlepels (30 ml)

Bereidingswijze:

1. Verhit in een ruime pan de olie op een medium-heet vuur.
2. Voeg de wortel toe en laat deze 5 minuten langzaam bakken (niet bruin)
3. Voeg de ui, pepers en het zout toe en bak dit 3 tot 5 minuten mee.
4. Voeg de geperste knoflook en komijn toe en bak deze 1 á 2 minuten mee.
5. Pureer het geheel in een keukenmachine en doe terug in de pan.
5. Voeg het sinaasappelsap, het limoensap en de witte wijn azijn toe.
6. Breng het geheel aan de kook en laat dit vijf minuten doorkoken.
7. Verdeel de nog kokende saus in 3 gesteriliseerde potten van 191 ml (blokker!).
8. Laat ze op hun kop geheel afkoelen.

Een opmerking, ik heb laatst van diversen mensen gehoord om geen producten uit de ui familie knoflook ui etc. in een sambal te stoppen die je langer wilt bewaren. Door de ui kan er blauwzuur gaan vormen die op een zekermoment dodelijk kan zijn. Geen bangmakerij maar ik wou het maar even zeggen. Voor de rest ga ik het recept zeker proberen!
Avatar gebruiker
Gijs
 
Berichten: 671
Geregistreerd: do aug 13, 2015 5:58 pm
Has thanked: 1094 times
Been thanked: 684 times

Re: Habanero Tobago saus

Berichtdoor Gijs » ma sep 19, 2016 8:33 pm

Avatar gebruiker
Gijs
 
Berichten: 671
Geregistreerd: do aug 13, 2015 5:58 pm
Has thanked: 1094 times
Been thanked: 684 times

Re: Habanero Tobago saus

Berichtdoor Oude Beer » ma sep 19, 2016 8:53 pm

Gijs schreef:
Oude Beer schreef:Vandaag heb ik een saus gemaakt op basis van de Habanero Tobago.
De saus heeft een wat dikkere consistentie (dus niet lopend).

De hoeveelheid is genoeg om 3 potjes van 191 ml.(6.5 fl. oz) te vullen.

Ingrediënten:

uien 200 gram, gesnipperd
wortel 250 gram, in kleine blokjes
verse knoflook 50 gram, geperst
sinaasappelsap 100 gram
limoensap 50 gram
witte wijn azijn 50 gram
Habanero Tobago 75 gram, zonder zaad
zout 8 gram
komijnzaad 3 gram, droog geroosterd en fijngemalen
olie 2 eetlepels (30 ml)

Bereidingswijze:

1. Verhit in een ruime pan de olie op een medium-heet vuur.
2. Voeg de wortel toe en laat deze 5 minuten langzaam bakken (niet bruin)
3. Voeg de ui, pepers en het zout toe en bak dit 3 tot 5 minuten mee.
4. Voeg de geperste knoflook en komijn toe en bak deze 1 á 2 minuten mee.
5. Pureer het geheel in een keukenmachine en doe terug in de pan.
5. Voeg het sinaasappelsap, het limoensap en de witte wijn azijn toe.
6. Breng het geheel aan de kook en laat dit vijf minuten doorkoken.
7. Verdeel de nog kokende saus in 3 gesteriliseerde potten van 191 ml (blokker!).
8. Laat ze op hun kop geheel afkoelen.

Een opmerking, ik heb laatst van diversen mensen gehoord om geen producten uit de ui familie knoflook ui etc. in een sambal te stoppen die je langer wilt bewaren. Door de ui kan er blauwzuur gaan vormen die op een zekermoment dodelijk kan zijn. Geen bangmakerij maar ik wou het maar even zeggen. Voor de rest ga ik het recept zeker proberen!


Ik denk dat die mensen 'botulisme' bedoelen. Dit schadelijke goedje kan ontstaan wanneer knoflook in olie wordt bewaard.
In mijn recept wordt het product geheel gekookt, kokend in gesteriliseerde potten gedaan en daarna vacuüm gemaakt door dit op zijn kop af te laten koelen. De zuurgraad van het product in combinatie van het vacuüm zorgt voor een veilig product. Wanneer men de potten nog een aantal minuten in een grote (weck)pan kookt kan men de houdbaarheid met wel een jaar verhogen. Nu vertrouw ik mijn product voor zeker 6 maanden buiten de koelkast.
Avatar gebruiker
Oude Beer
 
Berichten: 27
Geregistreerd: do sep 15, 2016 8:02 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 27 times

Re: Habanero Tobago saus

Berichtdoor Gijs » ma sep 19, 2016 9:02 pm

Oude Beer schreef:
Gijs schreef:
Oude Beer schreef:Vandaag heb ik een saus gemaakt op basis van de Habanero Tobago.
De saus heeft een wat dikkere consistentie (dus niet lopend).

De hoeveelheid is genoeg om 3 potjes van 191 ml.(6.5 fl. oz) te vullen.

Ingrediënten:

uien 200 gram, gesnipperd
wortel 250 gram, in kleine blokjes
verse knoflook 50 gram, geperst
sinaasappelsap 100 gram
limoensap 50 gram
witte wijn azijn 50 gram
Habanero Tobago 75 gram, zonder zaad
zout 8 gram
komijnzaad 3 gram, droog geroosterd en fijngemalen
olie 2 eetlepels (30 ml)

Bereidingswijze:

1. Verhit in een ruime pan de olie op een medium-heet vuur.
2. Voeg de wortel toe en laat deze 5 minuten langzaam bakken (niet bruin)
3. Voeg de ui, pepers en het zout toe en bak dit 3 tot 5 minuten mee.
4. Voeg de geperste knoflook en komijn toe en bak deze 1 á 2 minuten mee.
5. Pureer het geheel in een keukenmachine en doe terug in de pan.
5. Voeg het sinaasappelsap, het limoensap en de witte wijn azijn toe.
6. Breng het geheel aan de kook en laat dit vijf minuten doorkoken.
7. Verdeel de nog kokende saus in 3 gesteriliseerde potten van 191 ml (blokker!).
8. Laat ze op hun kop geheel afkoelen.

Een opmerking, ik heb laatst van diversen mensen gehoord om geen producten uit de ui familie knoflook ui etc. in een sambal te stoppen die je langer wilt bewaren. Door de ui kan er blauwzuur gaan vormen die op een zekermoment dodelijk kan zijn. Geen bangmakerij maar ik wou het maar even zeggen. Voor de rest ga ik het recept zeker proberen!


Ik denk dat die mensen 'botulisme' bedoelen. Dit schadelijke goedje kan ontstaan wanneer knoflook in olie wordt bewaard.
In mijn recept wordt het product geheel gekookt, kokend in gesteriliseerde potten gedaan en daarna vacuüm gemaakt door dit op zijn kop af te laten koelen. De zuurgraad van het product in combinatie van het vacuüm zorgt voor een veilig product. Wanneer men de potten nog een aantal minuten in een grote (weck)pan kookt kan men de houdbaarheid met wel een jaar verhogen. Nu vertrouw ik mijn product voor zeker 6 maanden buiten de koelkast.

Ow ik had me totaal vergist, het was als je het potje had geopend en als het dan bederft, sorry voor deze stomme fout :oops:
Avatar gebruiker
Gijs
 
Berichten: 671
Geregistreerd: do aug 13, 2015 5:58 pm
Has thanked: 1094 times
Been thanked: 684 times

Re: Habanero Tobago saus

Berichtdoor Grad85 » di sep 20, 2016 12:28 am

Sorry verkeerd gelezen.
Grad85
 
Berichten: 51
Geregistreerd: do maart 10, 2016 9:29 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 36 times


Keer terug naar Recepten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast