Gevulde champignons met piment d'Espelette

Gevulde champignons met piment d'Espelette

Berichtdoor Victorus » vr mei 27, 2016 7:00 am

Een eenvoudig maar heerlijk voorgerechtje, net even anders.

Ingrediënten: voor 4 personen: 4 grote champignons om te vullen (of 12 wat grotere champignons uit een blauw bakje), 1 rode ui, 50 gram spekjes, 50 gram St. Moret kaas, Piment d'Espelette poeder, wat olie.

Versnipper de ui en doe met de spekjes en wat olie in een pan. Laat dit sudderen op half hoog vuur totdat het meeste vet van de spekjes gesmolten is en de ui wat zacht is. Haal van het vuur, schep eventueel wat vet weg en meng er de St Moret kaas door heen. Voeg een eetlepel piment d'Espelette poeder toe en roer tot een gladde massa. Experimenteel eventueel met de hoeveelheid piment d'Espelette poeder totdat een acceptabele scherpte verkregen is, ook voor gasten die minder hitte gewend zijn.

Snij de stelen uit de champignons en snij eventueel een klein randje uit de hoed weg zodat het gat om te vullen iets groter wordt. Vul de champignon hoeden met het kaas/ui/spekjes mengsel en zet 15 min in een oven van 160 graden. Dien warm op. Succes verzekerd!

Als experiment kan je ook poeder van andere pepers proberen, maar ik zelf gebruik het liefst piment d'Espelette
Victorus
 
Berichten: 438
Geregistreerd: wo aug 07, 2013 1:52 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 107 times

Keer terug naar Recepten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten