Vragen ivm inmaken van pepers

Re: Vragen ivm inmaken van pepers

Berichtdoor Hampie » di sep 23, 2014 10:58 pm

stan schreef:Dat kan heel erg goed op het DCF j.l. had ik pepers op zoetzuur mee om te laten proeven met een deel suiker en een deel honing(1:1).
Dus is het maar net hoe zoet je het wil hebben om te weten hoeveel siroop je moet gebruiken. Aan suiker/honing gebruik ik tusssen de 30 en 50 gram per liter azijn.

Wij maken bijna elke dag komkommersalade. Komkommer opgieten met gezoete azijn, uitje, verse dille, zout en peper en een beetje zonnebloemolie.
Gezoete azijn maken wij in het voor.
3 kilo suiker op 10 liter azijn.
Dat is dus factor 6-10 keer zoeter dan wat Stan gebruikt voor zijn pepers.
Heb dit nog nooit op pepers uitgeprobeerd, maar zou m.i. ook moeten kunnen.
Avatar gebruiker
Hampie
 
Berichten: 1639
Geregistreerd: vr jan 24, 2014 7:07 pm
Woonplaats: Hindeloopen
Has thanked: 2174 times
Been thanked: 1252 times

Re: Vragen ivm inmaken van pepers

Berichtdoor Entropy » zo mei 31, 2015 12:24 pm

En waar kopen jullie die potten? Vind er enkel van boven de 15euro in de winkels hier en dat is me toch iets te duur.
Entropy
 
Berichten: 45
Geregistreerd: do apr 09, 2015 8:59 pm
Woonplaats: Meerhout
Has thanked: 12 times
Been thanked: 35 times

Re: Vragen ivm inmaken van pepers

Berichtdoor Robert » zo mei 31, 2015 1:32 pm

Ik hergebruik de potten waar voorheen bijvoorbeeld augurken of andere groenten in hebben gezeten. Dus gewoon in de supermarkt, inhoud opeten en de pot bewaren. Je vraagt je soms af waar de prijs door wordt bepaald, de pot met deksel of de inhoud ervan....
Avatar gebruiker
Robert
Moderator
 
Berichten: 2390
Geregistreerd: zo jan 01, 2012 4:04 pm
Woonplaats: Gld, NL
Has thanked: 239 times
Been thanked: 1262 times

Re: Vragen ivm inmaken van pepers

Berichtdoor Rikt » zo aug 21, 2016 9:26 am

Hoi allen!
Hoe zit het eigenlijk met de maximum hoeveelheid suiker in een water/azijn - oplossing om in te maken?
Vorig jaar heb ik ook pepers ingemaakt, lekker, maar toch iets te zuur vond ik.
Ik had ergens iets gelezen in de trend van:
minimum 2,5% azijnoplossing vereist om botulisme te doden
Dus azijn = 6%
+ 1/1 water = 3%
+ pepers = ... %
+ veel suiker = geen 2.5% meer...
spijtig genoeg kan ik na 2uur zoeken dat artikel niet meer terugvinden, ook vind ik niets over de hoeveelheid gebruikte suiker en de invloed op de minimum zuurtegraad om botulisme te vermijden.
Ik ga waarschijnlijk het recept van Billy gebruiken:
375ml water
375ml azijn (blauwe fles)
10gr zout
20gr suiker
enkele hele peperbolletjes
2 blaadjes laurier


Alleen zou ik graag veel meer suiker gebruiken? Kan dit? Hoeveel?
Rikt
 
Berichten: 58
Geregistreerd: za jul 11, 2015 9:25 am
Has thanked: 14 times
Been thanked: 24 times

Re: Vragen ivm inmaken van pepers

Berichtdoor Robert » zo aug 21, 2016 10:15 am

Tuurlijk kan dat, is maar net wat je lekker vindt! Voor mijn augurken gebruik ik 175 gram suiker per liter water/azijn mengsel.
Avatar gebruiker
Robert
Moderator
 
Berichten: 2390
Geregistreerd: zo jan 01, 2012 4:04 pm
Woonplaats: Gld, NL
Has thanked: 239 times
Been thanked: 1262 times

Re: Vragen ivm inmaken van pepers

Berichtdoor Rikt » zo aug 21, 2016 10:40 am

Okey, dan ga ik voor 300g per liter water/azijn denk ik. Zoals hampie doet voor zijn komkommersalade. 8-)
Rikt
 
Berichten: 58
Geregistreerd: za jul 11, 2015 9:25 am
Has thanked: 14 times
Been thanked: 24 times

Re: Vragen ivm inmaken van pepers

Berichtdoor stan » zo aug 21, 2016 10:49 am

Die hoeveelheden suiker gebruik ik om siroop te maken. Is heel zoet hoor.
Avatar gebruiker
stan
 
Berichten: 1532
Geregistreerd: do jan 23, 2014 11:26 pm
Woonplaats: Amsterdam
Has thanked: 719 times
Been thanked: 1055 times

Re: Vragen ivm inmaken van pepers

Berichtdoor Rikt » zo aug 21, 2016 11:25 am

Mn azijn is 7% zie ik net.
Maar ok, da ga ik voor 0,5L azijn, 0,5L water en 200g suiker.

Nog aan het twijfelen of ik er een groene 7pot of 2 er bij zou dien. Mss beter niet, wordt iets te heet denk ik :)

Groetjes en bedankt voor de tips :)
Rikt
 
Berichten: 58
Geregistreerd: za jul 11, 2015 9:25 am
Has thanked: 14 times
Been thanked: 24 times

Re: Vragen ivm inmaken van pepers

Berichtdoor Hampie » zo aug 21, 2016 4:34 pm

Rikt schreef:Okey, dan ga ik voor 300g per liter water/azijn denk ik. Zoals hampie doet voor zijn komkommersalade. 8-)

even een kleine aanvulling hierop, ik gebruik voor mijn komkommersalade 300 gram suiker per liter azijn. Dan wel binnen een paar uur consumeren. De volgende dag is het al niet lekker meer.
Ik voeg dus geen water toe.
Avatar gebruiker
Hampie
 
Berichten: 1639
Geregistreerd: vr jan 24, 2014 7:07 pm
Woonplaats: Hindeloopen
Has thanked: 2174 times
Been thanked: 1252 times

Re: Vragen ivm inmaken van pepers

Berichtdoor Rikt » za sep 03, 2016 5:04 pm

In ieder geval hartelijk dank voor je hulp weer hampie! :b

Het is goed gelukt, best zoet maar dat was de bedoeling.
Het is een mix geworden van vooral groene maar ook rode. Jalapeno,Serrano, hungarian hotwax, cajun belle, bird.
De volgende wordt een zure met enkel serrano del sol :)

Thx y'all! :)

PS wou een foto plaatsen maar dar blijkt niet te lukken (bijlagequota-error bij een pic van 50kb)
Rikt
 
Berichten: 58
Geregistreerd: za jul 11, 2015 9:25 am
Has thanked: 14 times
Been thanked: 24 times

Vorige

Keer terug naar Recepten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten